Brokkolis tofu csípős mandulaszósszal
- 1 kanál reszelt gyömbér
- fél kg brokkoli
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csomag tofu kockára vágva
- 2 csésze hajszálvékonyra karikázott hagyma
- 1 csésze apróra vágott kesudió
- 2 kanál cuju
- 2 szál apróra vágott zöldhagyma
a szószhoz:
- 1 dl forró víz
- fél csésze mandulavaj (mogyoróvajjal helyettesíthető; a mogyoróvaj
- receptjében egyszerűen cseréld ki a mogyorót mandulára)
- 1 dl rizsecet
- 2 kanál cuju
- 2 kanál cukor
- 2 kanál chiliszósz
Egy kis tálkában keverd el a vizet a vajjal, amíg egyenletes masszát nem kapsz. Keverd hozzá a többi hozzávalót és tedd félre.
1 kanál olajban pirítsd meg a fokhagyma és a gyömbér felét. Add hozzá a tofut és 5-8 perc alatt süsd ropogós pirosra. Öntsd egy külön kis tálba, keverd el a szósszal.
A vokban a maradék gyömbért és fokhagymát süsd meg két kanál olajban. Add hozzá a hagymát és a paprikát, állandó kevergetés mellett nagy lángon süsd 5 percig. Add hozzá a brokkolit, kesut és a cujut, addig süsd, amíg a brokkoli világoszölddé válik. Add hozzá a tofut a szósszal, majd mielőtt elzárod a lángot, tedd bele a zöldhagymát. Rizzsel tálald.